Temaer‎ > ‎Pasientdialog og portaler‎ > ‎Innlegg‎ > ‎

Fra Nils Kolstrups mail på EYR:

lagt inn 4. des. 2010, 05:25 av Linn Brandt   [ oppdatert 7. des. 2010, 00:35 ]

Jeg prøver å finne ut om det mon kunne gå at pasienter fikk internettadressen til forskjellige skjemaer, fylte dem ut hjemme og sendte dem elektronisk som E post vedlegg til sin fastlege. Jeg tenker på f.eks migreneskjemaer, smerteskjemaer, HADS, skjemaer til BUP, kurbad, TT kort etc. hvor det er mye pasienter selv kan fylle ut så vi slipper å sitte å bruke tid på det. Går det an med de systemer som finns nå for reseptbestilling, timebestilling, sikker E post overføring?

 Hvis man virkelig skulle være effektiv kunne man tenke seg at skjemaet ble lagt i vår innboks og vi kvitterte dem inn i journalen akkurat som man i dag gjør med epikriser og så gjorde skjemaet ferdig og sendte det til rette instans med kopi som automatisk ble lagret i pasientjournalen – men, det går vel ikke – eller gjør det?

Vi arbeider sammen med folk fra Nederland. De kan uten problemer skåre på elektroniske skjemaer. Pasientene skårer selv psykiske problemer på et skjema. Når så resultatet foreligger i form av en skåre som er et tall kobles pasienten videre til en internettside som forklarerer, hvilke kvalitetssikrede behandlingsmuligheter som foreligger. Pasientene sender skåringsresultatene tilbake til fastlegen. Etter en uke får pasientene time hos fastlegen til diskusjon av funnene.
Nederlenderne har ikke systemet oppe å kjøre ennå, fordi ingen firmaer er interesserte i å investere i prosjektet, men formelt har de ikke problemer med et slikt system.

Nils Kolstrup
Fastlege, 
Skansen Legekontor

Comments